Pobjeda Zagreba za bijeg s dna, slijedi Hajduk

Autor: Boris Matijašević 11/20/2009 19:13

U prvoj utakmici 15. kola Prve HNL nogometaši Zagreba pobijedili su Zadar sa visokih 4:0 (1:0). U obostranoj živoj utakmici, pred nekoliko stotina gledatelja, oba su protivnika imala prilike za postizanje golova. Zagreb je svoje iskoristio – dvaput je mrežu zatresao Vugrinec (4. i 90. minuta), Krstanović (56.) i Kartelo (88.).

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S UTAKMICE

– Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i osvojenim bodovima, kojima smo se napokon pomaknuli sa posljednjeg mjesta. Naš veliki problem su utakmice u gostima gdje uporno gubimo bodove. Mogu reći da svaki put našim domaćinima nosimo pune ruke darova. Iako smo sretni zbog ove pobjede, nemamo vremena za slavlje, već u srijedu čeka nas jako teška kup utakmica s Hajdukom. Splićane respektiramo, ali ih se ne bojimo. U Kupu imamo velike ambicije.

Trener Zagreba osvrnuo se i na vrlo težak teren na kojem se nije moglo najbolje kombinirati:

– Jedva čekam da počne zimska stanka, igrači su umorni od igranja po lošim terenima. Osim toga, u prijelaznom roku ćemo pokušati dovesti 2-3 pojačanja, ali moramo biti oprezni kako ne bismo kupili mačka u vreći. Srećom, imamo puno prijatelja koji će nam sugerirati i pomoći u odabiru – rekao je na kraju Štimac.

Pobjedom nad Zadrom Zagreb se napokon odlijepio od samog začelja, barem na 24 sata. No, s obzirom da izravni protivnik, Croatia Sesvete sutra gostuje u Splitu, za očekivati je da Zagreb i ostane na pretposljednjem mjestu.