Od rujna se šire parking zone: Središće, Savica i Medveščak bit će u 2. zoni

U prvu zonu ulaze cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica.

Foto: Jabuka TV

Grad Zagreb od 1. rujna proširuje naplatne zone parkinga. Prema izmijenjenom Pravilniku, u prvu zonu ulaze cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica, u drugoj zoni će biti kvartovi Središće, Savica i Medveščak, a treća zona odnosi se na parkiralište uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko doma zdravlja u Vrabečaku 4, uz Tržnicu Vrapče te Szabin odvojak.

Naplata i kontrola parkiranja u svim navedenim ulicama započinje 2. rujna 2019.

“Počeli su u nedjelju stavljati automate za naplatu parkinga bez da nas se ništa ne pita. To nije u redu”, rekao je za 24sata Milenko Kovačević, predstavnika stanara u Središću.

“Naplata i kontrola parkiranja u svim navedenim ulicama započinje 02. rujna 2019. godine, a cijene parkiranja neće se mijenjati. I nadalje će sat parkiranja u III. zoni iznositi 2 kune, u II. zoni 5 kuna, a u I. zoni 12 kuna”, priopćili su iz Grada.

Kovačević kaže da se ovakve odluke ne smiju donositi ad hoc.

“Nama nije nikakav problem naplata parkinga veći je problem što se izbjegava rasprava i time konstruktivni prijedlozi. Ako se već plaća onda neka nam osiguraju i parkinge. Stanari moraju parkirati i na nogostupe zbog nedostatka mjesta. Pokušao sam od grada dobiti informacije o povlaštenim kartama za parking, ali ni to nisam uspio”, kazao je Kovačević.