Nova regulacija prometa oko Jaruna, otvorena biciklistička staza

Nakon gotovo 20 godina biciklistička staza otvorena je u sklopu Sportsko rekreativnog centra Jarun

Na Jarunu je iscrtana nova biciklistička staza te je time prometnica oko jezera postala jednosmjerna. Biciklisti su s gornje biciklističke staze prebačeni u desnu kolničku traku, a s te strane ceste uklonjeni su ležeći policajci.

– Napokon se otvara legalna biciklistička staza na Jarunu koju su priželjkivali biciklisti, ali i triatlonci koji koriste Jarun subotom kada je triatlon liga koja se održava već 30 godina – rekao je predsjednik biciklističkog kluba Ciklus Aleksandar Ortinski.

Ugostiteljima, s druge strane, smeta što se sada mora napraviti puni krug kako bi se automobilom parkirali pred ugostiteljski objekt.

– Ovo je Sportsko rekreativni centar, a prioritet bi trebali imati biciklisti, sportaši – ističe Ortinski, a s njime se složio i tajnik Zagrebačkog biciklističkog saveza Veljko Buljan te dodao kako je iznad ugostitelja i biciklista ipak sigurnost.

Nova staza trebala bi osigurati neometan prolaz biciklistima, a automobile staviti u drugi plan.

– Regulacija prometa i dalje postoji, a na Jarun se može doći automobilom i uživati u mogućnostima koje pruža – zaključio je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

Potrebno je vrijeme da se vozači naviknu na novu biciklističku stazu, do tada i jedni i drugi moraju biti na posebnom oprezu jer biciklistička staza i automobili koji ulaze i izlaze na Jarun u jednom se dijelu – sijeku!