Nova farma za tovno govedarstvo

Riječ je o obitelji koja se generacijama bavi stočarstvom i poljoprivredom.

Farma obitelji Radanović u općini Dubravica dobila je novi i moderniji izgled završetkom radova na njoj. Radovi, izgradnja i opremanje sufinancirani su sredstvima iz Programa ruralnog razvoja s 3 milijuna kuna.

„Trenutni kapacitet OPG-a je 150 bikova, a planira se kroz idućih godina da se to digne na 250 komada u proizvodnom ciklusu. Nastavljamo proizvodnju kojom smo se i bavili, ali na jedan puno moderniji i lakši način“, rekao je Ivan Radenović, vlasnik OPG-a.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla je novu farmu i poručila: „Nova i moderna staja ovom mladom poljoprivrednom gospodarstvu omogućit će daljnji rast i razvoj, kakav želimo vidjeti u cjelokupnom hrvatskom stočarstvu, a na čemu kontinuirano radimo“, istaknula je ministrica Vučković.

„Svatko tko se ozbiljno bavi stočarstvom i poljoprivredom, kao što se generacijama bavi obitelj Radenović, sanja da će jednog dana modernizirati svoje imanje, dignuti ga na jednu višu razinu i učiniti od njega još prepoznatljivije ime među uzgajivačima“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, istaknuvši kako je Zagrebačka županija u samom vrhu po broju OPG-ova kao i visini potpora koje daje poljoprivrednicima.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.