Nastavlja se sanacija zabatnih zidova na Ilirskom trgu

Do sada je uz asistenciju gradskih službi sanirano više od 100 zabatnih zidova, i uklonjeno više oko 4.500 potencijalno opasnih dimnjaka.

FOTO: Ivan Novosel

U društvu pripadnika JVP Zagreb, direktora GSKG-a Joška Jakelića i pomoćnika pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Darija Krnjakovića, gradonačelnik Milan Bandić na simboličan je način sudjelovao u sanaciji jednog od preostalih zabatnih zidova na adresi Ilirski trg 8, Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak.

FOTO: Ivan Novosel

“Zadnjih gotovo 11 mjeseci, radimo neumorno na saniranju oštećenih objekata, a ostalo je za kraj sanirati još osam do deset zabatnih zidova. Želim još jednom uputiti veliku zahvalu našim vatrogascima na njihovom doprinosu te stanarima, u prvom redu, Gornjeg i Donjeg grada, kao i preostalim stanovnicima gradskih četvrti na njihovom strpljenju u obnovi Zagreba”, kazao je gradonačelnik Bandić.

FOTO: Ivan Novosel

“Građani nisu sami. Još jednom ponavljam, obnova mora biti cjelovita, realna, socijalno pravedna, transparentna i usuglašena sa strukom”, poručio je gradonačelnik.

FOTO: Ivan Novosel

Do sada je uz asistenciju gradskih službi sanirano više od 100 zabatnih zidova, i uklonjeno više oko 4.500 potencijalno opasnih dimnjaka, oštećenih u potresu koji je prošle godine zadesio područje Zagreba i okolice, a posebice uži centar grada.