Najstarija zvijezda na hrvatskom zvjezdanom nebu

Autor: Bojana Križić 11/24/2009 8:45

Red plavuša, red crnki, red playboyevih zečica, red dama, i jedna i jedina baka Slavica. Slavica Beštek, kumica s Trešnjevačkoga placa, najveće je osvježenje koje je hrvatski medijski prostor dobio u zadnjih nekoliko godina i najbolji projekt majstora humora Roberta Knjaza.

-.--.-Uvijek spremna na šalu, na simpatičan komentar s neizostavnim smiješkom na licu, Baka Slavica zarobila je srca gledatelja Knjazovih emisija. Ona je jedna od nas, malih ljudi, iskreni zabavljač koji donosi dio svkidašnjice na TV ekrane. Svakoga se jutra rano ustaje i prikuplja voćke, bućice i mahune iz svoga vrta u selu Adamovcu. Sjeda u autobus i putuje 25 kilometara do Zagreba.

– Često mene vozi i moj unuk. On je zlatno dijete, uvijek se brine za mene, a popodne se vraćam uvijek s busom, da ga ne gnjavim – objašnjava baka s ponosom u očima.

Unuk se brine i za njene “društvene obaveze”.

– Ja vam previše tu ne pitam, dijete moje, oni mene nazovu i jave mi kada moram biti negdje. Onda mene unuk odveze i imamo snimanje. Tako sam se ja naučila. Vi ste danas cure ponosite, možete gdje hoćete i raditi što hoćete. Ja sam morala uvijek odgovarati. Mami, pa mužu, pa svekrvi. Tako sam odgojena pa mi ne smeta više. Ništa ne pitam, samo idem gdje mi kažu- pojašnjava baka.

I to joj je dobar recept. Pod stare dane otputovala je u Milano, šetala se po modnoj pisti, dobila grafit, druži se sa sportašima, manekenkama, pjevačima, glumcima, a ima i pjevačku karijeru s dance zvijezdom Sennom M.

Za ovaj drugi dio njena života, nevezan uz okopavanje zemlje i tržnicu, mijenjale bi se mnoge Hrvatice. No njima ostaje nadati se da će im jednoga dana doći mladić i ponuditi angažman na televiziji kao što je njoj Knjaz. A o njemu Baka ima samo dobre riječi

 – Čega se on sve ne sjeti! Jako veliku maštu ima i sve se ja i on dogovorimo. Drag i dobar je, jako. Svi su jako dragi s kime sam se snimala. I mala Maja je vrckasta, i Indira je jako draga, al je malo muškasta. I Vori i Balić, sve su to dragi ljudi, ne gledaju te ružno, prime te k sebi. I manekenke u Milanu – kaže baka, nesvjesna da je sve to jednostavno showbizz.