FOTOREPORTAŽA: Blokada fakulteta u duhu penzionera

Autor:: Martina Mitak, Foto:: Damir Hranjec 11/24/2009 8:51

-.-Davor Hranjec-.-Iako je cijela upućena javnost mogla očekivati da će prva noć na hodnicima od jučer ponovno blokiranog Filozofskog fakulteta proteći burno i ispunjena uzbudljivim događajima koji će označiti prekretnicu u visokom školstvu, dogodilo se upravo suprotno.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S PRVE NOĆI BLOKADE FILOZOFSKOG

Budući da je plenum održan u ponedjeljak u podne, do osam sati navečer su hodnici fakulteta bili prazni kao što bi bili i u neke dane u tjednu dok se nastava na fakultetu odvija u normalnim uvjetima. No, nimalo nalik katkad burnim prosvjedima kave viđamo u nekim drugim europskim gradovima, na Filozofskom navečer nije ostalo mnogo prosvjednika te ih se do navečer većina razišla.

-.-Davor Hranjec-.-Nekoliko studenata s kojima smo razgovarali do deset sati navečer, kada su svi novinari i fotoreporteri morali napustiti zgradu Fakulteta potvrdilo nam je da će ih na Fakultetu sutra sigurno biti više, budući da je sutra plenum zakazan u 18 sati, kada bi se trebale dogovoriti eventualne buduće akcije tijekom trajanja blokade.

Jedino događanje koji je bilo u tijeku bila je projekcija filma ‘Take’ redateljice Naomi Klein održana u 20 sati, koji prigodno govori o radničkoj kontroli tvornica u Argentini, odnosno o pokušaju vlasti da im to pravo oduzme.