Najbolja zagrebačka amaterska predstava nasmijat će vas do suza

Glumci su s ovom predstavom nastupili na ovogodišnjem 46. izdanju SKAZ-a

Za sve ljubitelje filma ‘Superstar‘ iz 1999. godine redatelja Brucea McCullocha i scenarista Stevea Korena,stigla je nova poslastica. Upravo je prema tom tekstu nastala predstava ‘Superzvijezda‘, koju je adaptirala i režirala Rebecca Agić, a izvodi je umjetnička organizacija Točka na i (grupa Točka utorCCom) umjetničkog voditelja organizacije Lovre Krsnika.

Predstava je do sada osvojila žiri i publiku, a najbolje govori niz nagrada, među kojima se pronašla ona za najbolju predstavu, zatim nagrada za najbolju glumicu za ulogu učenice Marije Katarine, kojoj je najveća želja postati – superzvijezda, koju je s ponosom osvojila Nina Damjanović. No, osvojene su nagrade i za najbolje muške uloge čija gluma ostavlja bez daha, a odnijeli su je Hrvoje Podobnik i Kristijan Živčec. 

Zaplet počinje kada pomalo nespretna Marija Katarina koja živi samo s bakom (Izabela Kisić) poželi da je primijeti najljepši dečko na školi, Vilibor (Kristijan Živčec). Nažalost, Marija Katarina nema baš puno šanse jer je Vilibor, naravno, već zauzet – i to s Janom, najpopularnijom djevojkom u školi (Duška Jurić). No, prilike uvijek postoje, a Marija Katarina svoju vidi u svećenikovoj (Hrvoje Podobnik) najavi natjecanja za mlade talente! Marija Katarina svakako razmišlja o prijavi jer bi joj pobjeda osigurala odlazak u Hollywood gdje bi glumila u filmu pozitivnih moralnih vrijednosti. I privukla pažnju Vilibora. Velika joj je potpora prijateljica Helena (Ana Karagić), ali i zaljubljeni Milivoj (Filip Somek), dok su ostali prijatelji tu uz nju, ali istovremeno u svom ‘posebnom‘ svijetu (Eleonora Jerković, Nikolina Črnek i Dajana Alić).

Glumci su s ovom predstavom nastupili na ovogodišnjem 46. izdanju SKAZ-a, Susretu kazališnih amatera Zagreba u Centru KNAP i pobjedom se plasirali na državni festival FHKA.