Na Savici se “dežura” sve dok se iz parka ne ukloni ograda

Stanovnici Savice žele odlučivati o uređenju parka i ne žele se opredjeljivati za i protiv nametnutog „rješenja“

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić ponovo pokrenutanje pitanja o svom projektu za uređenje parka na Savici tek nakon izbora, te da će svim građanima Savice na kućne adrese doći projekt parka i upitnik na kojemu će se izjasniti žele li park kakav on predlaže ili ne, Inicijativa Čuvamo naš park javnosti se obraća s komentarom te izjave i ponovno iznosi svoj prijedlog rješenja.

1. Uklanjanje postavljene ograde i vraćanje parka u prvobitno stanje (stanje prije početka radova 19. travnja).

2. Pokretanje široke rasprave uz sudjelovanje stanovnika Savice, predstavnika struke (HDKA, DAZ) i Grada – kako bi se definirale potrebe i želje stanovnika te mogućnosti i opcije uređenja parka – nakon koje slijedi priprema programa natječaja.

3. Provedba javnog natječaja i odabir najboljeg rješenja Sve druge opcije, poput primjerice najavljenog slanja “upitnika na kojemu će se građani Savice izjasniti žele li park ili ne” ponovo se bavi potpuno promašenim pitanjem.

Kako navode, većina stanovnika Savice želi uređen park, ali je prvo i ključno pitanje – na koji način ga urediti. Stanovnici Savice žele odlučivati o uređenju parka i ne žele se opredjeljivati za i protiv nametnutog „rješenja“.

“Podsjećamo, skupili smo više od 1.206 potpisa stanovnika Savice “Protiv predloženog preuređenja parka Trnjanska Savica i za provedbu javnog natječaja za uređenje parka” koji su prošli tjedan predani Uredu gradonačelnika. Unatoč upitima naših odvjetnika do današnjeg dana nismo dobili uvid u detaljne planove preuređenja s kojim je započeto raskopavanje parka 19. travnja, a koje smo zaustavili. Slanje upitnika stanovnicima Savice u neodređenoj budućnosti bit će još jedno izigravanje propisa i nametanje vlastitog rješenja . Budući da nas je gradonačelnik previše puta prevario, stanovnici Savice dežurat će u parku sve dok se ne ukloni ograda. Dodatno, svaki dan oko 18 sati u parku organiziramo mali koncert ili radionice da pokažemo da nam je stalo i da nećemo odustati od svog parka. Svi su pozvani!”, stoji u priopćenju Inicijative Čuvamo naš park.