U srijedu besplatno dođite u “Školu bicikliranja 18+”

Biciklisti u Europskoj uniji i Hrvatskoj predstavljaju jednu od najrizičnijih skupina sudionika u prometu. U razdoblju od 2010. do 2016. godine u RH smrtno je stradalo 180 biciklista

Potaknuta crnom statistikom stradavanja biciklista u Hrvatskoj i Europskoj uniji, udruga Sigurnost u prometu ovu će srijedu, 10. svibnja, u Zagrebu održati besplatnu edukaciju i trening sigurne vožnje za sve odrasle bicikliste pod imenom ”Škola bicikliranja 18+”. Početak je zakazan u 16.00 sati i trajat će sve do 20.00 sati, a točna lokacija je Boćarski dom (trofejna dvorana) i poligon autoškole ”Megastart” na Prisavlju.

Biciklisti u Europskoj uniji i Hrvatskoj predstavljaju jednu od najrizičnijih skupina sudionika u prometu. U razdoblju od 2010. do 2016. godine u RH smrtno je stradalo 180 biciklista, dok ih je 2388 teško ozlijeđeno, a 7144 lakše.

Škola bicikliranja 18+ nije samo rezerviran za polaznike koji posjeduju svoj bicikl, jer će za svakog polaznika biti osiguran. U okviru Škole bicikliranja polaznici će dobiti teoretsko i praktično znanje od stručnjaka iz ovog područja, jednako kao i razne poklone koji će im koristiti prilikom vožnje bicikla.

Važno je još jednom naglasiti da je sudjelovanje besplatno. Svi zainteresirani građani mogu se prijaviti za sudjelovanje u Školi bicikliranja 18+ na e-mail adresu info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na broj 099 805 4040. Prijave se mogu slati i na Facebook stranicu Udruga sigurnost u prometu.