Kursar: Vidio sam napadača, nije se uopće skrivao

Autor:: Tina Fišić 12/18/2009 18:16

Profesora na Fakultetu političkih znanosti Tončija Kursara danas je ponovno pretukao nepoznati počinitelj. Napad se dogodio popodne na Savici u Lastovskoj ulici ispred haustora gdje Kursar živi.

Kursara smo sreli na Traumi tik prije ulaska na pregled. Potvrdio je napad, no molio je prvo da završi pregled nakon čega će dati izjavu. Bio je u policijskoj pratnji.

Na lijevoj ruci imao je zamotani lakat i zglob, dok je desna ruka u potpunosti bila izgrebana.

– Ovaj napad je bio kao svi drugi, jedino što je ovaj put napadač došao blizu praga moje kuće. Napadač je stajao ispred mene, nije skrivao svoje lice, već me samo udarao. Vjerujem da je razlog napada profesija i posao s kojim se bavim – rekao nam je u Traumi vidno izmoreni Kursar.

-.-Novi list-.-Ovo je već četvrti napad na njega, a počinitelji nisu nikada pronađeni, rekao nam je Vlatko Cvrtila, dekan Fakulteta političkih znanosti.

– Imao je nekada i policijsku zaštitu, što je ukinuto, pa se ovo opet ponovilo. Ovo je veliki pritisak na profesiju i čovjeka koji radi svoj posao – rekao je Cvrtila.

Kursar je docent na FPZG-u i predaje predmet Uvod u političku znanost. Na toj je poziciji naslijedio uglednog profesora Ivana Prpića.