Kupske večeri u općini Pisarovina

Na otvorenom, uz rijeku Kupu prigodno su istaknute posebnosti pisarovinskog kraja kroz prezentaciju hrane i pića, rukotvorina, suvenira, etnografske baštine – pjesme, plesa, nošnji uz zabavni program za djecu i odrasle na tradicionalno održanim Kupskim večerima.

Staro sajmište na rijeci Kupi tako je okupilo veliki broj starih i mladih, jer u brojnim aktivnostima svatko je pronašao nešto za sebe. Ljubitelji rekreacije i prirode su dočekali još jednu tradicionalnu biciklijadu “Put bijele rode” koja se ubraja u jednu od najposebnijih u Zagrebačkoj županiji.

Usprkos tome što se smanjuje broj gnijezda bijelih roda na kućama, povećava se broj gnijezda na stupovima. Stanovnici na čije krovove su se naselile bijele rode čuvaju uz financijsku podršku Zagrebačke županije s ciljem očuvanja bioraznolikosti i kako bi rode ostale na ovom području – istaknula je Tatjana Masten Milek, ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Samo koji kilometar niže, na rijeci Kupčini paralelno se održavao se pak malo drugačiji, mirniji oblik rekreacije – ribičko natjecanje. Bez obzira sudjelovali na biciklijadi ili u ribolovu, za djecu i mlade ovo se čini kao savršeno iskorišten dan.

Pisarovina, iako je kraj koji mnogima možda i nije toliko poznat ne znači da u sebi ne krije mnoge svoje posebnosti. Sa svime što nudi svakako nije samo usputna stanica prema moru već može biti i idealna vikend destinacija.