Početak radova na izgradnji novog logističkog centra tvrtke Orbico

Logističko-distributivni centar Orbico Grupe, najvećeg europskog distributera robe široke potrošnje, ubrzano se gradi u gospodarskoj zoni Zdenčina, pa se kroz suradnju investitora i partnera u projektu koja je developer, očekuje i novo zapošljavanje.

Ovaj korak je od velikog značaja za razvoj Orbica i naše logistike, kao i cjelokupnog poslovanja. On će omogućiti pružanje kvalitetnije usluge postojećim i novim partnerima, a što je najvažnije, značajno će povećati našu konkurentnost – istaknuo je Branko Roglić, vlasnik Orbica.

U prvoj fazi je planirana izgradnja 42 tisuće, a u drugoj još 20 tisuća kvadrata najmodernijeg skladišnog prostora koji nudi razne ambijentalne i temperaturne uvjete skladištenja roba. U ovom distributivnom centru planiramo zaposliti 300-njak ljudi. Lokacija je odabrana na pretpostavkama ekonomičnosti, produktivnosti i profitabilnosti poslovanja.

Tvrtka Logexpert, u sklopu Zdenčina Logistic parka, planira izgraditi tri građevine ukupne površine 110 tisuća metara kvadratnih, sukladno najnovijim standardima u gradnji i očuvanju okoliša. Na svim zgradama bit će postavljeni solarni paneli koji će proizvoditi ukupno 7 mega vata zelene energije.

Zadovoljstvo mi je okupiti vas sve ovdje i proslaviti početak ovih zahtjevnih radova. Prije više od godinu dana imali smo priliku biti odabrani od strane tvrtke Orbico da razvijemo njihov centar za rad u Hrvatskoj – kazao je Gabriel Bitea, investitor.

Prije nešto malo više od pola godine u neposrednoj blizini od ove investicije otvorili smo isto tako jedno gradilište slične namjene što je puno značilo za općinu Klinča Sela. Danas mogu sa izrazitim zadovoljstvom reći da u ovom kratkom periodu otvaramo jedno drugo gradilište sa istom namjerom, istog kapaciteta, skoro iste veličine koje će puno značiti za područje općine Klinča Sela, ali i za širu zajednicu – nadodao je načelnik općine Klinča Sela, Miljenko Vučković.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec zahvalio je investitorima što su prepoznali gospodarski potencijal Zagrebačke županije jer je uvjeren da će to privući i druge investitore. Zagrebačka županija ima oko 30-ak gospodarskih zona u koje je do sada uloženo preko 7 milijuna eura. Ono što je važno napomenuti – brojne domaće i strane korporacije rade na području Zagrebačke županije. Moram istaknuti da će ZŽ i tvrtki Orbico i tvrtki Logexpert biti puna podrška, mi smo partneri ne samo vama, nego gospodarstvu općenito u Zagrebačkoj županiji – ističe Kolarec.

Prema riječima Roglića, najzaslužniji za cijeli projekt je gosodin Marin Luketić, kojem je dodijeljena čast čitanja zajedničke izjave Orbica i Logexperta koja je potom stavljena u čeličnu cijev i zalivena betonom u temelje centra.