Knjižnice u nedjelju otvaraju svoja vrata

Autor:: T.M./Knjižnice grada Zagreba 11/7/2012 16:25

Nekoliko zagrebačkih knjižnica iz mreže Knjižnica grada Zagreba u povodu Dana hrvatskih knjižnica otvorit će u nedjelju na nekoliko sati svoja vrata za građane.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica 11. studenoga, na dan donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama, s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti.

Svi građani pozvani su u Gradsku knjižnicu da saznaju zašto grad treba novu zgradu Gradske knjižnice. Usput mogu popiti kavu, prelistati nedjeljne novine, besplatno upisati prvašiće, vratiti ili posuditi knjigu, glazbu, film, poslušati mladu kantautoricu Ernu, prošetati knjižnicom i zaviriti u interne prostore. Knjižnica Bogdana Ogrizovića poziva na nedjeljni talk show Kava i kolači Ivice Prtenjače.

Na nekoliko sati će biti otvorena i Knjižnica Vladimira Nazora kao i cijela trešnjevačka mreža (Knjižnica Tina Ujevića, Knjižnica Voltino, Knjižnica Staglišće, Knjižnica Prečko, Knjižnica Knežija i Knjižnica Ljubljanica).

Više detalja o zagrebačkim programima možete vidjeti na stranicama Kgz-a i Hrvatskog knjižničarskog društva.