Izložbom najavili veliko slavlje Svetog Martina

Autor: 11/7/2012 16:24

Povodom proslave Martinja u Dugom Selu, u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije otvorena je izložba slika i skulptura koje su izradili sudinici likovne kolonije koja prati Dugoselske jeseni. Glavni motiv slika i skulptura jest svetomartinska baština.

– Izložba prikazuje ostatke ruševne crkve Svetog Martina, koja datira iz 16. stoljeća i nalazi se na istoimenom Martinbregu, a prikazuje i skulpturu koja se nalazi ispod te crkve – istaknula je Nadica Kozić, voditeljica Centra za kulturu Dugo Selo.

Osim ove izložbe, jučer je otvorena izložba u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića otvorena izložba slika koje govore o životnom putu Svetog Martina, a sutra će u Srednjoj školi Dugo Selo svoj radove predstaviti 11 kipara koji su gostovali u Dugom Selu.

U sklopu proslave blagdana Svetog Martina održat će se i 7. dugoselski sajam obrtništva i poduzetništva.

– Bez obzira na ova teška recesijska vremena, poduzetništvo pokazuje svoju žilavost i veseli nas da će na sajmu biti najviše izlagača dosad, njih više od stotinu – kazao nam je Ivan Gereci, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela.

Sajam će pratiti i bogat zabavni program na kojem će se predstaviti brojne dugoselske udruge, ali gosti.
– Ove godine u goste će nam doći Hrvati Bunjevci iz Vojvodine, s područja Subotice koji će pokazati svoju baštinu – rekao je Gereci.