KLASIĆ UPOZORAVA: ‘Radovi u Zagrebu izvode se stihijski, a ignoriraju planovi gradskih četvrti’

Prometni zastoji, često loša i polovična izvedba, nelogične odluke i probijanje rokova zagrebačka su ljetna svakodnevica ističe gradski zastupnik Darko Klasić

Darko klasić, gradski zastupmik (HSLS), Foto: Jabuka TV

Zagreb ljeti postaje veliko gradilište, saniraju se brojne prometnice što je rezultat prometnih gužvi i velikih zastoja.
Radovi se uglavnom ne odvijaju noću, neradnim danima i vikendima, a često su pojedina gradilišta danima prazna zbog manjkave građevinske operative i otvaranja prevelikog broja gradilišta, smatra gradski zastupnik Darko Klasić.

– Po ljeti se radovi moraju odvijati, infrastruktura nam je narušena, ali ovo nije kazalište da se od toga radi promocija te pozivamo Gradsku upravu i gradonačelnika da uvaže planove gradskih četvrti i gradske Skupštine do kraja godine, a da im vodilja budu njihovi proračuni i planovi – objašnjava Klasić.

Odluke o sanaciji pojedinih ulica često se donose bez znanja lokalne samouprave ignorirajući pritom njihove komunalne planove i potrebe građana. Klasić spominje konkretne projekte koji u gradu stoje već godinama.

– Ulica Josipa Šabana, Grada Meinza, kino Kalnik, stihijski donesena odluka da se krene u rekonstrukciju ulice Črnomerc od Ilice do Krčelićeve iako gradska četvrt Črnomerec već dvije godine od Ureda za mjesnu samoupravo traži planiranje kružnog toka zbog crne točke, sve su to projekti koji stoje – ističe Klasić te dodaje kako su radovi u ulicama kojima je potrebna sanacija često vremenski i troškovno prekoračeni, slično je u samom centru grada u Primorskoj ulici.

– Primorska mi se čini kopija rekonstrukcije Gajeve ulice koja se protegnula na nekih 4,5 mjeseci, radovi su prekoračeni kao i troškovi izvođenja radova – zaključio je.

Novi datum planiranog završetka Primorske ulice je početak školske godine 4. rujna.