Kawasaki 3P se penje na kazališnu pozornicu

Kawasaki 3P je 2009. objavio svoj drugi album 'Idu Bugari' koji je par tjedana bio najprodavaniji album u Hrvatskoj

Autor:: Maja Gujinović / Kelkope 5/28/2010 15:34

Nakon glazbenih pozornica, gdje su poznati po tome što uvijek naprave dobar show, zagrebački punk bend Kawasaki 3P okušat će se i na kazališnim daskama.

Tako će u nedjelju, 30. svibnja, glazbom ‘začiniti’ premijeru predstave ‘www.justdance.com(e)home’ profesionalnog plesnog ansambla Kelkope, u Kazalištu KNAP Kulturnog centra Peščenica. Kawasaki 3P će se u predstavi pojaviti u finalu i zasvirati tri svoje pjesme. Osim Kawasaki 3P-a u predstavi gostuje plesač i koreograf Tomislav Ćiro Zirdum, prepoznatljiv po svom hip-hop plesnom stilu.

-.-Boris Šćitar/ PIXSELL-.-Svjesne današnjeg novog društva koje ima želju povezati se, ističu Kelkope, predstavom ‘www.justdance.com(e)home’ žele predstaviti novu perspektivu plesne scene i procesa plesa koji će gledateljima omogućiti da osjete barem mali dio onoga što plesači prolaze na sceni.

Pogled iznutra na stvaranje predstave

Tako ‘www.justdance.com(e)home’ donosi ‘pogled iznutra’ u probe, pripreme, prijedloge, odabir plesnog stila, glazbe i kostima jednog plesnog ansambla, kao i uvid u emocije i osobna stanja kroz koja, pripremajući predstavu, prolaze svi plesači koji sudjeluju u procesu stvaranja plesne predstave.

– Sve su to puzle koje čine cijelu sliku. Sve je to ono što predstoji sjaju kojeg publika na kraju vidi, a iza toga se odvija jedan paralelni svemir – poručuje Tamara Savićević, umjetnička voditeljica Kelkopa, koji postoji od 1993. godine.

Kelkope su se dosad u KNAP-u predstavile uspješnim predstavama poput ‘Bile jednom… Siluete kao moja…’ i ‘Vers’ te plesnim radionicama na kojima su se, zbog posebnog osjećaja kojeg ovakav način rada pruža,dijelovi iz predstava ‘Who I Am…’ te ‘Free Your Mind’ obrađivali na samoj pozornici.

‘www.justdance.com(e)home’ na KNAP-ovom je rasporedu 1., 14., 15. i 17. lipnja, a za rezervaciju ulaznica se potrebno javiti na kelkope@kelkope.hr ili 091 311 1172.