HOTO u Skupštini tražio kompromis oko Varšavske

Tomo Horvatinčić

Autor:: Sanjin Španović 5/28/2010 16:00

Tomo Horvatinčić ipak popušta u slučaju Varšavske i spreman je pregovarati da se nađe kompromisno rješenje ovog slučaja!

-.-Davor Puklavec/PIXSELL-.-U prostorijama Gradske skupštine održao je sastanak s Borisom Špremom, predsjednikom Skupštine, kojem je prije nekoliko dana službeno poslao molbu da ga primi kako bi razgovarali o ovome problemu.

Ušao na glavna, izašao na sporedna vrata

– Kako sam ja shvatio, Tomo Horvatinčić je došao objasniti situaciju oko Varšavske i vidjeti kako mi dišemo – kratko nam je nakon sastanka rekao Boris Šprem, predsjednik Skupštine.

U točno 11 sati u petak prijepodne, Tomo Horvatinčić ušao je u Gradsku skupštinu zajedno sa Željkom Bekinom, pravnim savjetnikom Hoto grupe. Čak je prije ulaza u Skupštinu pogledao na sat ne bi li bio siguran da je došao na vrijeme.

U Staroj gradskoj vjećnici, osim sa Špremom, imao je sastanak i s potpredsjednicima Skupštine Josipom Kregarom i Moranom Pavliković Gruden, te SDP-ovom zastupnicom Mirelom Holy. Nakon sastanka izbjegao je novinare koji su ga čekali ispred i otišao kroz sporedni ulaz.

– Nemam komentara. Nismo razgovarali oko projekta – poručio nam je kasnije telefonski.

Prvo je podijelio poklone, onda prijetio, pa govorio o 49 milijuna eura

No, njegova izjava nije bila istinita. Kako doznajemo od sudionika, jedina tema sastanka je bio njegov projekt Varšavska.

Horvatinčić je došao punih ruku, poklonio je svakom sudioniku sastanka dvije knjižice oko Varšavske.

Tada je pokušao razgovarati i vidjeti koliko Skupština odstupa od svog zaključka da Horvatinčić mora pregovarati s Bandićem i naći novo rješenje.

Kada je vidio da nitko s druge strane stola ne popušta, pokušao je malo i prijetiti.

– Što bi bilo kada bi prosvjede protiv blokade radova imala Hrvatska udruga poslodavaca – upitao ih je Horvatinčić na tom sastanku i dodao kako bi se na ulici moglo naći čak 200 kamiona.

Na to je dobio “bekend”.

– Pravit ću se da to nisam čuo. Uostalom, vrijeme ne radi za vas – odbrusio mu je Šprem.

Priču je potom okrenuo na drugu kartu – financijsku.

Priznao je kako je u projekt uložio čak 19 milijuna eura svog novca, dok je uz to još digao i kredit od čak 30 milijuna eura kod Hypo banke i da mu prijeti poveći financijski kolaps.

Odgovor na to je bio isto neumoljiv.

– Vrijeme ne radi za vas – rekli su mu predstavnici Skupštine i ponovili Horvatinčiću svoja stajališta.

– Horvatinčić nam je priznao kako misli dolje izgraditi 406 parkirnih mjesta, od čega 106 za stanare. Ostalih 300 očito bi se naplaćivalo. Mi smo mu rekli da priznajemo ovih 106, ali da ne izgrađuje 300 jer za njih nema potrebe. Također smo mu poručili da odustane od rampe i razmisli o liftu na Varšavskoj 6 koji bi spuštao automobile u garažu – ispričao nam je jedan od sudionika sastanka koji smatra da se Horvatinčić spreman dogovoriti oko rješenja problema.

Pregovara sa stanarom u Varšavskoj 6

– Vidio je da od Milana Bandića i Marine Matulović Dropulić ne može ništa ishoditi, pa je stoga logično išao nama – dodaje naš sugovornik.

Kaže da vjeruje kako je Horvatinčić spreman i na idućem sastanku dodatno popustiti. Čak je i najavio kako su njegovi pregovori oko financijske nagodbe sa stanarom u Varšavskoj 6 pred krajem.

Hoće li biti idućeg sastanka između Skupštine i HOTO grupe Boris Šprem nije znao odgovoriti.

– Skupština prima sve koji žele razgovarati, mi smo otvoreni za javnost uvijek – rekao je.