Nikad raznovrsniji projekt Kajkavci u Lisinskom

U sklopu projekta Kajkavci u Lisinskom održava se večer kajkavskih popevki na kojima će sudjelovati brojni poznati glazbenici poput Tereze Kesovije, Gabi Novak, Zdenke Kovačiček i mnogih drugih.Najveći projekt povezivanja, suradnje i promocije kontinetnalne Hrvatske, Kajkavci u Lisinskom predstavit će se i nizom proizvoda karakterističnih za svaku od 5 kajkavskih županija.

– Nakon 12 godina u kojima organiziramo koncerte u Lisinskom, prvi puta smo pokušali proširiti priču da uključimo i gospodarstvo, turističke zajednice te poljoprivredna gospodarstva. Da pokažemo naše zagorske kolače, da pokažemo podravske pisanice, da pokažemo toplice i sve ono što u turističkom smislu ovaj kraj ima. Od pravih babičinih kolača, zagorskih štrukli koje ćemo dijeliti, bit će tu i pjesnika i recitatora. Dakle, više je sadržaja, ne samo koncert – rekao je organizator Drago Gradečak

Kroz zajednički nastup, Krapinsko -zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija, predstavit će se svojom bogatom gastronomskom ponudom, zdravstvenim turizmom, vinarijama, ciklo turizmom, a najmlađi će moći uživati u igri sa tradicijskim drvenim igračkama. Cijeli projekt pozdravio je i gradonačelnik Milan Bandić.

– Ako u tih 5 županija plus Grad Zagreb koji je i grad i županija živi preko pedeset posto stanovništva, onda bi se “kaj” trebao čuti još više, najmanje u pola Hrvatske – kratko se nadovezao Bandić.

Osim koncerta kajkavskih pjesama, održat će se i kulinarska natjecanja, modne revije, a projektu će se pridružiti i Hrvatske povijesne postrojbe s područja kajkavskih županija.