Kad Mamić uzme 500 eura to ziher ide u nečiji džep

Zdravko Mamić na zagrebačkom aerodromu nakon povratka iz Amsterdama 2007. godine

Autor: Boris Matijašević 11/23/2009 9:17

Kada bi morao birati najdražu novčanicu, Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić sigurno bi odabrao onu od 500 eura. Zašto baš nju? Odgovor nije težak. Čak i nekome tko povremeno prati nogomet i Dinamo nije moglo promaknuti nekoliko situacija u kojima se Maminjo mašio za ljubičasti papirić.

Sjetimo se samo trijumfalnog povratka iz Amsterdama 2007. godine, kada je Dinamo nakon poraza u Maksimiru (0:1), u uzvratu nadvisio Ajax sa 3:2 i izborio Euro ligu. Bila je to možda i najbolja i najnadahnutija utakmica plavih u posljednjih nekoliko godina.

Mario Ćužić-.--.-SammirIzvršnog dopredsjednika pobjeda je toliko ponijela da je na zagrebačkom aerodromu upriličio strastveni striptiz. Istina, nije otišao do kraja, ali je zato muzikašu “tutnuo” 500 eurića.

Također, nije tajna da Mamić (pre)često osporavanog Sammira za svaki postignuti pogodak nagrađuje upravo tim iznosom. Nepisani dogovor između Maminja i brazilskog nogometaša postignut je pred početak ove sezone, i dosad je dinamovog bossa stajao 1500 eura. Brazilac je, naime, ove sezone postigao tek tri pogotka, a od dolaska u Maksimir, u sezoni 2006/07 ukupno se 16 puta upisao u strijelce.

Najnoviju Maminjovu novčanu akrobaciju imali smo prilike vidjeti u zadnjem izdanju HTV-ove emisije “Volim nogomet”, u kojoj je gostovao zajedno s izbornikom Slavenom Bilićem.

Ničim izazvan, ali očito dobro raspoložen, Mamić se na samom kraju emisije popeo na pozornicu na kojoj su svirali Gustafi. Nakon što je zaplesao s njihovim pratećim voklaom i mangupski skinuo i bacio gornji dio odijela, odlučio je nagraditi glazbenike. Čime? Pa naravno, s 500 eura koje je dao harmonikašu.

Na naše pitanje zašto i kako to da baš najradije dijeli novčanice od 500 eura, Zdravko nam je rekao da je to njegov problem i da nas se to ne tiče.

Stoga nam samo ostaje čekati na Sammirove pogotke ili Zdravkovo sudjelovanje u sportsko-glazbenim emisijama, da vidimo hoće li i dalje biti tako široke ruke.