Bandić dolazi u četvrtak na sjednicu Skupštine

Autor: Sanjin Španović 11/23/2009 9:36

– Pojaviti ću se na sjednici Skupštine iako sam na godišnjem odmoru i u kampanji. Na dnevnom redu su prevažne stvari da ne bih bio tamo – rekao nam je danas ujutro Milan Bandić potvrdivši nagađanja mnogih SDP-ovaca koji su tvrdili kako sjednica Skupštine u četvrtak neće proći bez pojavljivanja gradonačelnika kojem proračun ipak neće proći iz prvog čitanja.

– Ma pojaviti će se on, njemu je to arena za veliki šou. On ovdje može ponovno napraviti šou što je i jedino što zna – rekao nam je u neformalnom razgovoru jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Tako je propao plan SDP-ovaca, ali i nekih oporbenih stranaka, da na aktualnom satu pitanjima “rešetaju” Jelenu Pavičić Vukičević koja mijenja Bandića. Ideja je bila pokazati građanima tko mijenja “gradonačelnika kojem su kampanja i Pantovčak važniji od grada Zagreba”.

– Gradonačelniku je to obveza da se pojavi. Ipak, on predlaže proračun i lijepo od njega što će se pojaviti – kaže nam jedan drugi gradski SDP-ovac.

Bandić tvrdi da ga ne brine to što će gradski zastupnici tražiti plan uštede u proračunu i što njegov prijedlog neće proći iz prve.

– Kolegica Jelena radi dobro posao, ali grad Zagreb i njegova dobrobit ne smiju ispaštati iako sam u kampanji. Imamo važno prvo čitanje proračuna za iduću godinu i moram biti tamo – rekao nam je Bandić i dodao:

– Mi smo na čitanje poslali realan proračun, onaj na tragu ove godine u kojem smo pazili da kapitalne projekte ne diramo kao ni socijalna pitanja građana. Također, u proračunu pazimo na poticanje srednjih i malih poduzetnika. No, moramo poslušati prijedloge kolega u Skupštini pa ćemo svi zajedno donijeti zajedničko rješenje – rekao je Bandić.