Jehovin svjedok umire jer ne želi umjetnu kožu

Autor: Boris Cvetković 11/20/2009 12:27

  – Sada je najveći problem transplatacija kože, a njegova obitelj sigurno neće ići protiv njegovih uvjerenja. Stanje je, koliko ja znam nepromijenjeno i on nije pri svijesti. 

Znam još od kornatske tragedije da kod tako velikih opečenih površina treba presaditi umjetnu kožu, a on na to sigurno neće pristati.

Ja sam oduvijek poštovao njegova uvjerenja a tako i on moja. Nikada me nije pokušao nagovarati da prihvatim njegove stavove, niti je bilo obrnutih pokušaja– rekao je vlasnik uništene kuće Mihajlo Kapetanić.

Ravnatelj Klinike za traumatologiju, Ante Muljačić potvrdio je da je pacijent odbio operaciju i da mu je stanje izrazito teško.

– Potrebne su nekrektomije, tj. ukloniti staro tkivo i zamijeniti ga novim a pacijent ne pristaje na operaciju. Njegovo je stanje vrlo loše, ima opekline 3. stupnja na 90 posto tijela i u životnoj je opasnosti. Ne očekujemo ništa dobro – rekao je Muljačić.

Supruga unesrećenog S.S., navodno je također je pripadnica Jehovinih svjedoka. Zajedno imaju dvije punoljetne kćeri i sina te još jednu kćer koja bi uskoro trebala krenuti u srednju školu.

– Znamo se već 25 godina. Zajedno smo radili ovu kuću. Prije je imao neki obrt sa inox-om, a ja sam ga prihvatio u posljednjih godinu dana otkada su ga pogodile teške životne neprilike.

Nikada nisam tražio najamninu za to što je kod mene stanovao. Rekao sam mu da kad bude imao da će doprinijeti koliko bude mogao. Prijatelji mu nisam upoznao – dodao je Kapetanić.