Jasminka Mataušić opet predsjednica ženskog HSS-a

Autor: Nenad Haleuš Mali 11/16/2009 0:04

-.-Nenad Haleuš Mali-.-Jednoglasnom odlukom sedamdeset i sedam članica izborne skupštine organizacije žena Hrvatsko srce Zagrebačke županije, koja djeluje pri Hrvatskoj seljačkoj stranci, za predsjednicu ove organizacije ponovo je izabrana Jasminka Mataušić.

Mataušić je na skupštini, koja je održana u Hrebincu pored Brckovljana, u svom izvješću o dosadašnjem radu iznijela podatak da je svaki četvrti član županijskog HSS-a žena, te da je njena organizacija u zadnjih godinu dana s 1200, narasla na 1500 članica. Osnovana je organizacija Hrvatskog srca u Vrbovcu, a uskoro bi trebale biti osnovane još dvije – u Dugom Selu i Jastrebarskom.

Žene će se u HSS-u izboriti za svoju ravnopravnost bez da im država i zakoni određuju zaštitne kvote, rekla je predsjednica Hrvatskog srca na državnoj razini Marija Ledinski Anić koja je negativno ocijenila i zalaganja feminističkih organizacija koje ženu žele staviti u prvi plan. HSS se zalaže za očuvanje tradicije koja je u ovoj organizaciji, zaključila je Ledinski Anić, započeta još s prvom predsjednicom Hrvatskog srca Marijom Radić, daleke 1927. godine.


Svoje stranačke kolegice pozdravili su i zaželjeli im uspješan rad – predsjednik županijske organizacije HSS i akutalni potpredsjednik vlade Božidar Panktretić, te županijski potpredsjednik HSS-a i aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.


Za potpredsjednice Hrvatskog srca Zagrebačke županije izabrane su Brigitte Berulec i Đurđa Šarec Nemec, za tajnicu Ljubica Ambrušić, a za blagajnicu Martina Pankretić.