Hrvatski proizvod koji bi mogli ‘prodati’ Europi

Više od 30 programa

Autor: Maja Gujinović 11/20/2009 16:25

Kazališne predstave, koncerti, izložbe, okrugli stolovi, igraonice i radionice za djecu te prigodne gastronomske ponude sve je to dio velikog projekta ‘Noć kazališta’ koji će se ovu subotu, 21. studenog, odvijati u više od 40 kazališta diljem Hrvatske, od toga u 11 zagrebačkih.

U subotnjoj noći zagrebačka će publika imati priliku birati između više od 30 programa, većinom kazališnih predstava, koje će se odvijati do sitnih sati. Zagrebački dio programa zatvara predstava ‘Kidaj od svoje žene’ koja kreće u 2 sata ujutro, u Gradskom kazalištu Jastrebarsko.

>>>POTPUNI PROGRAM ‘NOĆI KAZALIŠTA’ U ZAGREBU POGLEDAJTE OVDJE

‘Noć kazališta’ – hrvatski proizvod koji bi mogli prodati Europi

Manifestacija s ciljem ujedinjenja kazališta na jednu noć, prvi je ovakav projekt u Europi, a kao pilot program održala se prošle godine u Dječjem kazalištu Dubrava koje djeluje pri Narodnom sveučilištu Dubrava i Šibenskom kazalištu.

Ideja je krenula od francuske kazališne redateljice Eleonore Rossi i voditelja Dječjeg kazališta Dubrava, Lea Vukelića.-.-Noć kazališta-.-Manifestacija Noć kazališta organizira se u cijeloj Hrvatskoj, a samo u Zagrebu sudjelovat će 11 kazališta.

– Uz pomoć Ministarstva kulture ove godine je projekt puno veći, dok se u Francuskoj ovaj mjesec tek organiziralo prvo izdanje. Bili smo malo brži i spretniji, a i lakše je ovakve projekte organizirati u manjoj zemlji – rekao je Vukelić te dodao kako je zadovoljan odazivom kazališta, no volio bi da se nagodinu priključe još neke veće kuće.

Zbog besplatnih ulaznica očekuje se velika gužva

– Gavella, Kerempuh, Komedija i Trešnja su kazališta za koje bi voljeli da nam se svakako nagodinu priključe. Do sada nažalost nisu imali interesa – dodao je Vukelić te upozorio publiku da u subotu na vrijeme zauzmu krenu u kazališta kako ne bi izgubili svoja mjesta.

– Većina programa je besplatna. Programi koji se naplaćuju koštati će simbolično, deset do 20 kuna. Upravo zbog toga očekujemo veliku gužvu – završio je Vukelić.