Jelušić: Proračun je nerealan i neostvariv

Sa sličnim kravatama Milan Bandić i Ivo Jelušić

Autor:: Filip Kordić 11/20/2009 16:33

SDP-ovci grada Zagreba odlučili su ne podržati predloženi proračun za 2010, težak 7,5 milijardi kuna. Smatraju kako je proračun nerealan te kako je došlo vrijeme da se prestanu trošiti novci koje se nema.

– Gradski proračun u ovom je obliku nerealan i neostvariv. Prostor za dodatne uštede definitvno postoji. Smatramo da je racionalizacijom i uštedama moguće smanjiti proračun za 300 milijuna kuna -rekao je Ivo Jelušić te dodao:

– Iza predloženog proračuna treba stajati stručno, moralno i politički. Važno je napomenuti da u izmjenama proračuna ne bi dirali u socijalna prava umirovljenika te se protivimo povećanju cijena komunalnih usluga.

Igor Rađenović nadovezao se na stranačkog kolegu rekavši da je došlo vrijeme realnosti i odgovornosti.

– Sljedeće godine neće biti novca za kapitalne projekte. Proračun mora biti realan i održiv te propisno uravnotežen. Kako bi ostvarili cilj uštede od 300 milijuna kuna svi resori moraju dati svoj doprinos – rekao je Rađenović.

U namjeri da dokažu kako se ozbiljno spremaju na rezanje gradske potrošnje, SDP-ovci su najavili da će u Gradskoj skupštini predložiti prijedlog kojim bi se plaće gradskih zastupnika smanjile za deset posto.