Histrioni uveseljavaju Opatovinu 37. godinu zaredom

37. Histrionsko ljeto na Opatovini gledateljima donosi predstavu Svoga tela gospodar ili smešna pripovest u dva dijela, redatelja Damira Lončara.

Umjetnički ravnatelj glumačke družine Histrion Zlatko Vitez ovoga ljeta odlučio je postaviti dramu Slavka Kolara koja je davne 1954. igrala u Gavelli. Prošlih su se godina na daskama Opatovine našla djela Marije Jurić Zagorke, Augusta Šenoe, Tituša Brezovačkog, Miroslava Krleže i Antuna Gustava Matoša.

Predstava prati neuspješan dogovoreni brak između seoskog momka Ive i bogate Rože. U ulozi Ive je Damir Lončar, a Rožu glumi Dajana Čuljak. U ostalim ulogama nalaze se neki “provjereni” Histrioni, ali i nova imena: Davor Svedružić, Vanja Ćirić, Filip Detelić, Lara Nekić, Zlatko Ožbolt, Barbara Rocco, Dea Presečki, Ognjen Milovanović i Borna Galinović.

Histrioni svake godine afirmiraju i mlade glumce pa tako svako Histrionsko ljeto donosi nešto novo zagrebačkoj publici. Dea Presečki tako se ove godine prvi puta našla među Histrionima. Radi se o talentiranoj mladoj glumici koja je za glavnu ulogu u drami Matijaš Grabancijaš Dijak dobila Nagradu hrvatskog glumišta za “izuzetno ostvarenje mladih umjetnica do 28 godina”.

Gledatelji su predstavu Svoga tela gospodar dočekali smijehom i ponekom suzom, a nerijetko se za izvedbe traži i karta više.

Blagajna u Histrionskom domu (Ilica 90) radi od utorka do subote (osim blagdanom i praznikom) od 10 do 14 h. Blagajna u parku Opatovina će raditi dva sata prije izvedbe, gdje je moguća kupnja ulaznica za predstavu koja je taj dan.

Predstava Svoga tela gospodar će igrati sve do 03. rujna, svaki dan osim nedjelje i ponedjeljka, od 07. srpnja do 13. kolovoza s početkom u 21 h a od 16. kolovoza do 03. rujna u 20 h.