Gospodarska zona Jalševac spremna za nove investitore

Završena izgradnja prometnice ukupne vrijednosti gotovo 13 milijuna kuna

Izvor :https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6780/gospodarska-zona-jalsevac-spremna-za-nove-investit

U jednoj od najvećih gospodarskih zona u Republici Hrvatskoj, Jalševac u Jastrebarskom, završena je izgradnja prometnice ukupne vrijednosti gotovo 13 milijuna kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11 milijuna kuna, grad Jastrebarsko uložio je vlastita sredstva u iznosu od 1,9 milijuna kuna, a u dva navrata je projekt s ukupno 600 tisuća kuna poduprla Zagrebačka županija.

„Zagrebačka županija ulaže znatna sredstva u gospodarstvo, naročito poduzetničke zone u koje smo do sada uložili preko 50 milijuna kuna. Važnost ove prometnice ogledat će se u novim investicijama i novim radnim mjestima, a to će se svakako odraziti i na jaskanski i županijski proračun, rekao je na završnoj konferenciji projekta zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, dodavši da će idući tjedan biti spreman ugovor kojim Zagrebačka županija s 500 tisuća kuna sudjeluje u pokrivanju dijela gradskog učešća u ovom projektu, dok je Županija već dodijelila 100 tisuća kuna 2021. godine za razvoj ove poduzetničke zone, odnosno ovog projekta.

Radovi na izgradnji ove prometnice duljine 760,2 metara trajali su od veljače 2020. do svibnja 2022. godine, a uključivali su izgradnju kompletne popratne infrastrukture čime se otvorio pristup do sada neiskorištenom zemljištu i povećala površina namijenjena poduzetništvu.

„Ova prometnica otvara nove prilike, u stalnom smo kontaktu s potencijalnim investitorima koji važu svako novo ulaganje s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, no siguran sam da će se one dogoditi ne danas ili odmah sutra, ali za godinu, dvije sigurno hoće“, rekao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Grada Jastrebarsko.

„U portfelju Grada su trenutno 33 europska projekta vrijedna više od 350 milijuna kuna, od kojih je 10 projekata trenutno u provedbi, a prijavljeno je 7 projekata. Velika je to stvar za ovako mali grad kao što je Jastrebarsko. Mala smo uprava, imamo 30-ak zaposlenih, od čega je 6-7 ljudi u prosjeku uključeno u timove koji uspješno paralelno prijavljuju po nekoliko EU projekata i povlače EU sredstva“, rekao je Novosel.

 

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/6780/gospodarska-zona-jalsevac-spremna-za-nove-investit