FOTO: Vespom do izložbe fotografija u Pravom putu

12/10/2009 13:24

-.-Elvir Tabaković-.-Otvorenje izložbe ‘Bilo kuda, Vespom svuda!’, koja prikazuje 4.000 kilometara dugo putovanje na Vespi, održat će se u 20 sati u četvrtak, 10. prosinca u galeriji Pravi put (Runjaninova 3, pored Botaničkog vrta, Zagreb), uz paradu oldtimer Vespi. 

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Autor fotografija, Elvir Tabaković, objavio je svoj osobni projekt javnosti. Na ovoj izložbi prikazana su putovanja po Jadranskoj obali i sjevernoj Italiji, ostvarena bez korištenja karti i GPS uređaja. 

Izložba ostaje otvorena do kraja godine.

U ljeto 2008. godine, Elvir Tabaković  krenuo je svojom Vespom na ljetovanje. Nakon 2 tjedna tulumarenja u Hvaru i Vodicama, nije mu bilo zanimljivo vraćati se istim putem u Zagreb pa je krenuo preko Bosne prema Osijeku. Do Osijeka, grada u kojem je odrastao, išao je preko Bosne i Hercegovine. Nakon povratka u Zagreb, brojčanik je pokazao 1700 prijeđenih kilometara.

Sljedeće ljeto 2009. godine, odlučio je putovanja s Vespom pretvoriti u tradiciju. Igor Mikloušić, pilot balona i Elvirov prijatelj, predstavljao je Hrvatsku na Olimpijadi zračnih sportova u Torinu. Ovo je bila idealna priliku za nastavljanje priče s putovanjima na Vespi. Noseći sa sobom punu fotografsku opremu, došao je do Torina za 36 sati. Nakon akreditiranja, spustio se u 100km udaljeni Mondovi gdje su se održavala balonaška natjecanja. Opet, pri povratku u Zagreb, promijenio je rutu i prošavši 2250 kilometara posjetio je 16 gradova u Italiji.

Elvir Tabaković (23), inače profesionalni fotograf, surađivao je s mnogim medijskim kućama u Hrvatskoj, primarno s redakcijama Cropix i Auto klub (EPH). Ovo mu je prva samostalna izložba, dok je prije godinu dana imao svojih pet minuta slave kao ko-autor kratkog filma BESPLA.