Dragovoljcu gradski derbi, pobjeda Vinogradara

Autor: Boris Matijašević 11/22/2009 17:14

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca u gradskom su derbiju svladali Rudeš sa 1:0 (0:0). U utakmici 13., posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva, nekoliko stotina gledatelja okupljenih na tribinama SRC-a Stjepan Spajić u Sigetu vidjelo je slabu nogometnu predstavu.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S UTAKMICE

Jedini pogodak na utakmici za tri boda dragovoljca postigao je Marin Žugaj u 75. minuti. Ovom pobjedom, Hrvatski dragovoljac je završio jesenski dio prvenstva na petom mjestu tablice sa 20 bodova, dok je Rudeš deveti sa 18 bodova.

– Utakmica je bila daleko ispod očekivanja, moji igrači nisu na terenu sproveli u djelo dogovorene zamisli. Ipak, najvažnije je ostvareno, osvojena su tri boda za miran zimski san – izjavio je po završetku utakmice trener Hrvatskog dragovoljca Damir Mužek.

U posljednjem jesenskom kolu pobjedu je ostvarila i momšad Vinogradara. ‘Zeleni’ su na svom terenu pobijedili Pomorac iz Kostrene sa 3:1. Dva pogotka postigao je Tin Lovreković, a treći gol bio je autogol Kostrenjana nakon udarca Povrženića. S ova tri boda, Vinogradar je jesen završio kao šestoplasirana momčad Druge HNL.