Heroj Zagreba: Spasio sam baku Boženu iz vatre!

Nikola Miloloža pokazuje stan iz kojeg je izvukao susjedu Boženu Dolenc (80)

Autor: Boris Cvetković 11/22/2009 18:06

– Vraćao sam se doma sa biciklom i vidio da dim i vatra sukljaju van iz stana. Odmah sam bacio bicikl u grmlje i utrčao unutra da spasim susjedu.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S MJESTA DOGAĐAJA

-.-Slavko Midzor PIXSELL-.-Bilo je tako zadimljeno da u prvi tren uopće nisam vidio gdje je, a ona je pokušavala ugasiti vatru. Rekao sam da ostavi sve i izađe van, ali ona jednostavno nije htjela izići. Tada mi je pozlilo – objasnio je Nikola Miloloža (48).

Miloloža je, kako kaže, od silnog dima izletio van iz stana te se ispovraćao ispred zgrade. U nekoliko sekundi se pribrao i došao do kisika.

– Vratio sam se unutra, a ona mi je ponovno rekla da neće van jer će sama ugasiti vatru. Tada sam je primio za vrat i na silu izvukao van iz stana. Da sam došao pet minuta kasnije, ne bi joj bilo spasa – dodaje hrabri stanar ulice Cesarićeva slapa.

Nakon što je baku Boženu izvukao na sigurno, Miloloža je odlučio ugasiti vatru koja bi se prema njegovom mišljenju ubrzo proširila i na više katove. S ljestvama koje su mu bile pri ruci razbio je prozore stana, a zatim ispraznio sva tri vatrogasna aparata sa susjednih stubišta.

Vatra se gotovo u potpunosti ugasila, a onda su došli i vatrogasci.  

Hitna pomoć je ubrzo i njega i baku Božena odvezla u bolnicu, te je nesretna baka zadržana u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac zbog udisanja veće količine plina.

Susjedi ističu da je baka Božena nakupila punu ostavu drva koja je ložila tijekom zime na svoju peć. Cijela se zgrada, inače grije na plin što si ova umirovljenica nije mogla priuštiti.