Dozvoljene su posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera

Također, iz Grada mole posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.

FOTO I TEKST: Služba za informiranje, Grad Zagreb

Najnovijim uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne
usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi koje su
donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija
Štampar“ i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dozvoljene su
posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, priopćeno je danas iz Grada Zagreba.

“Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, najveći je
prioritet Grada Zagreba i domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od pojave
epidemije. Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji
svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo”, stoji u priopćenju.

“Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji posebno raduju posjetama korisnicima domova za starije osobe, kao uostalom i sami korisnici, ali napominjemo kako rizik od širenja zaraze još postoji stoga apeliramo na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika.”

Također, iz Grada mole posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta, jer kako navode, samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane.