Svibor Jančić aktualizirao problem MO 30. svibnja 1990., građani nastavljaju borbu za očuvanje parka

Nestankom parka i dječjeg igrališta u Vinodolskoj ulici, to bi naselje ostalo potpuno izbetonirano.

FOTO: Facebook

Prošle godine u veljači, stanovnici Donje Dubrave, mirnim su prosvjedom izrazili svoje nezadovoljstvo zbog gradnje stambene zgrade na mjestu dječjeg igrališta i parka, točnije na području Mjesnog odbora 30. svibnja 1990. Time bi, kako su tada naveli, nestala jedna od rijetkih zelenih površina u Donjoj Dubravi, gradskoj četvrti koja je ionako opterećena neplanskom individualnom stambenom gradnjom.

Sa svojim zahtjevom za očuvanjem parka obratili su se pismom koje su adresirali na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i predsjednika Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Milana Draženovića.

FOTO: Facebook

Na današnjoj konferenciji za medije Kluba nezavisnih zastupnika, gradski zastupnik Svibor Jančić aktualizirao je taj problem.

“Mjesni je to odbor koji broji preko 7.000 stanovnika, u kojem se jedino sportsko igralište nalazi na česticama koje su u privatnom vlasništvu. Građanska je inicijativa još prije godinu dana pokrenula proces kako bi očuvali jedinu zelenu površinu na tom području. Isto to pitanje postavio sam na jednom Aktualnom satu na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, međutim nikakav konkretan odgovor nisam dobio”, izjavio je Jančić.

“Znamo da je to zemljište nacionalizacijom vraćeno vlasnicima i da Zagreb nije proveo postupak otkupa te čestice, ali je uspio otkupiti česticu na kojoj se nalazi zgrada Mjesnog odbora. Tražimo odgovor od Grada zašto se te čestice nisu zajedno otkupile, kako namjeravaju riješiti ovaj problem, odnosno kako misle unaprijediti kvalitetu građana tog područja”, poručio je gradski zastupnik.

FOTO: Facebook

Nestankom parka i dječjeg igrališta u Vinodolskoj ulici, ostalo bi potpuno izbetonirano naselje, uskih ulica prepunih parkiranih automobila, bez stabala i bez zelenila čak i u premalenim dvorištima, uupozoravali su tada ogorčeni građani koji su sredinom siječnja ove godine na društvenim mrežama objavili sadržaj pisma kojeg namjeravaju uputiti gradonačelniku Milanu Bandiću.