Donacija vozila Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića, zajedno s roditeljima preminule Sare Brkičić donirali su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom.

RENATO MITTERMAYER, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra:Zahvaljujem se roditeljima Sare koji su unatoč smrti svoje djevojčice nastavili se dalje brinuti o djeci kojoj je to potrebno.”

Za roditelje preminule Sare ovo je bio iznimno emotivan trenutak i oni najbolje znaju koliko će ovo vozilo olakšava brigu oko djece koja ovise o pomoći drugih 24 sata dnevno.

FRANJO BRKIČIĆ, otac preminule djevojčice:” Mi kao roditelji nismo niti jednog trena dvojili i odlučili smo da taj kombi ide nekome kome je to potrebno.”

Primopredaji ključeva nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji se zahvalio udruzi i roditeljima na ovoj donaciji.

STJEPAN KOŽIĆ, župan Zagrebačke županije: “Ja se želim zahvaliti svima koji su omogućili ovo vozilo a ponajprije roditeljima. Također zahvaljujem se osoblju ove bolnice koji rade ovaj težak posao i brinu o djeci.”

Inače, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM