Dolijao serijski razbojnik iz Dubrave, počinio 18 kaznenih djela

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela je oko 64.000 kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju, „Razbojnička krađa“, „Teška krađa“ provaljivanjem i „Krađa“, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Naime, u prosincu 2018. godine oko 18.40 sati na Aveniji Dubrava osumnjičeni je s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari ušao u poslovnicu optike gdje je uz prijetnju nožem počinio razbojništvo nad dvoje zaposlenika te otuđio novac i mobitel zaposlenice.

Osumnjičeni 42-godišnjak je u ožujku 2020. godine u kasnijim večernjim satima na Aveniji Dubrava, sumnja se, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari uzeo kameni blok i razbio staklo na zalagaonici u koju je zatim ušao i otuđio razne igrice za igraču konzolu.

Sumnja se i da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2021. godine te u siječnju 2022. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima došao do benzinske postaje u Zagrebu u Ulici kneza Branimira gdje je potom nožem zaprijetio zaposlenicima i otuđio novac.

Nadalje, sumnja se da je u prosincu 2021. godine u dva navrata, također s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do druge benzinske postaje u Ulici kneza Branimira gdje je u jednom navratu zaposleniku verbalno zaprijetio dok je ruku cijelo vrijeme držao u džepu jakne i na taj način kod zaposlenika izazvao strah, dok je u drugom navratu zaposleniku zaprijetio nožem te u oba slučaja otuđio novac.

U prosincu 2021. godine, kao i u travnju 2022. godine, je s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, sumnja se, došao do trgovine zdrave hrane u Aveniji Dubrava, gdje je uz prijetnju nožem počinio razbojništvo nad zaposlenicom te otuđio novac.

Na samom početku 2022. godine, odnosno u siječnju, sumnja se da je na Aveniji Dubrava u dva navrata s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do trgovine u kojoj je nožem zaprijetio zaposlenicama te otuđio novac. U jednom od tih slučajeva je građanka koja se u trgovini zatekla, pokušala spriječiti osumnjičenog u namjeri bijega, međutim, u tome nije uspjela.

Također se sumnja da je još u tom siječnju 2022. godine došao na benzinsku postaju na Aveniji Dubrava gdje je nožem zaprijetio zaposlenici i otuđio novac.

Potom, ponovno u istom mjesecu je, sumnja se, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao u benzinsku postaju na Maksimirskoj cesti gdje se u trom trenutku nalazilo dvoje zaposlenika da bi otišao do blagajne i otuđio novac te ga je zaposlenica pokušala spriječiti u bijegu, međutim, osumnjičeni im je tada nožem zaprijetio i pobjegao.

U siječnju 2021. godine je u poslijepodnevnim satima došao u trgovinu na Aveniji Dubrava gdje je iskoristio zauzetost zaposlenica te otuđio tri parfema da bi se odmah ubrzo ponovno vratio i otuđio još dva parfema. U istu je trgovinu došao ponovno u srpnju kada je ponovno iskoristio zauzetost zaposlenica i otuđio dva parfema.

Također se sumnja i da je u veljači 2021. godine na Maksimirskoj cesti došao u trgovinu u kojoj je, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, iskoristio zauzetost zaposlenica i otuđio sedam parfema koje je spremio u ruksak i izašao iz trgovine bez da ih je platio.

U studenome 2021. godine, oko pola sata iza ponoći, osumnjičeni je na Aveniji Dubrava došao do maloljetne osobe kojoj je zaprijetio nožem te zatražio novac da bi tada druga osoba koja je bila u društvu maloljetne osobe počela trčati i zatražila intervenciju. Nakon što je osumnjičenome maloljetna osoba rekla da nema novac, odustao je od svoje daljnje namjere i pobjegao.

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela je oko 64.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se osumnjičeni od ranije nalazi u Zatvoru u Zagrebu.