Dobrovoljci i veterani Domovinskog rata

Obilježen je još jedan dan u kojem smo se prisjećali na žrtve Domovinskog rata te žrtve Vukovara i Škabrnje.

Iako je prošlo već 3 desetljeća nekima su sjećanja na te tužne i traumatične dane još uvijek svježa.

Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija prepoznali su važnost udruženja veterana i dragovoljaca Domovinskog rata stoga potpomažu aktivnostima i potrebama ove udruge. Ovi heroji pomogli su obrani našeg kraja u Domovinskom ratu ali njihovo djelovanje nije stalo sa Domovinskim ratom.

I sretnicima koji nisu morali proći horore rata je ponekad potreban razgovor kako bi vidjeli rješenja za neke prepreke koje se nađu u njihovim životima stoga bismo za veterane psihološku pomoć trebali smatrati imperativom.

Neke istine o Domovinskom ratu ostaju neizrečene sve dok se ne pojave oni koji ih se ne boje ispričati a to su ponovno oni- branitelji.

I nakon toliko godina, suborac jedan s drugim suosjeća, pa s bolom u glasu razmišljaju o, kako kažu, bolnoj istini da su možda mogli napraviti nešto više za Vukovar.

Osim razmišljanja o tome što su mogli napraviti progoni i misao kako neki od njihovih suboraca još uvijek počivaju u neznanim grobovima.

Ono što mi ostali možemo još uvijek napraviti za ove hrabre ljude koji su toliko napravili za nas je ne zaboraviti na žrtve Domovinskog rata no ne samo one kojima palimo svijeće.