Djeca iz prevrnutog busa danas izlaze iz bolnice

Autor:: Gorica.hr 6/5/2010 13:59

Iz karlovačke bolnice danas odlaze gotovo sva djeca koja su zbrinuta nakon prevrtanja autobusa. Do sutra jedino ostaje djevojčica kojoj je puknuta čeljust, a preko vikenda će ostati i dječak s napuknutim rebrima.

U karlovačkoj bolnici će još dan – dva ostati i profesor s napuknutim kralješkom.

Jedna djevojčica s napuknutim kralješkom danas je kolima velikogoričke Hitne pomoći prebačena iz karlovačke u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Nju će danas također posjetiti predstavnici grada, koji su i organizirali prijevoz kolima hitne pomoći.

Prema dostupnim informacija liječničku pomoć je u Draškovićevoj danas potražila i jedna profesorica, koja je jučer napustila karlovačku bolnicu.

– Djeca su se polako vratila iz šoka, i danas su puno bolje nego jučer. Sva ostala djeca, osim ovo dvoje odlaze danas svojim kućama. Pružena im je i psihološka pomoć, a bit će im pružena i grupna terapija u Velikoj Gorici kako bi što brže zaboravili ovaj ružni događaj. U školi ćemo organizirati i roditeljski sastanak tijekom drugog tjedna – rekao je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović.

Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić sa zamjenicima i svim suradnicima stoji na raspolaganju roditeljima i profesorima za sve potrebe, a ovim se putem ponovno zahvalio liječničkom timu karlovačke bolnice kao i premijerki Jadranki Kosor i gradonačelniku Grada Karlovca te svima ostalima koji su se jučer stavili na raspolaganje i obišli djecu velikogoričke osnovne škole.