`Dinamo protiv Rumunja ne smije biti bez navijača´

Bad Blue Boys na utakmici Hajduk - Dinamo na Poljudu

Autor: Boris Matijašević 12/4/2009 17:22

Kako pomoći voljenome klubu? Pitanje je to koje si Dinamovi navijači postavljaju od trenutka kad je Uefa ‘odrezala’ kaznu od dvije utakmice Eurolige pred praznim Maksimirom. Pitanje je postalo još aktualnije nakon četvrtka navečer i pobjede plavih u Bruxellesu. Dinamo opet ima priliku izboriti proljeće u Europi, a da bi u tome uspjeli moraju u posljednjem kolu svladati Timisoaru i nadati se da će Ajax na svom stadionu pobijediti Anderlecht.

Nećemo gubiti vrijeme razmišljanjima o fair-playu Nizozemaca i njihovim motivima u utakmici protiv Anderlechta u trenutku kad su već osigurali nastavak natjecanja. Dinamo ionako mora sve uložiti u pobjedu nad Rumunjima, a ne razbijati glavu time što se događa u Amsterdamu.

–  Od trenutka kada je Uefa odredila da Dinamo ove dvije utakmice mora igrati pred praznim Maksimirom mi razmišljamo što napraviti i kako pomoći. Bilo je raznih ideja i zamisli, no u ovom trenutku je prerano govoriti o tome. Osim toga, mi smo se tek vratili iz Belgije i još se nismo pošteno odmorili od gostovanja. Do tekme ima vremena i budite sigurni da ćemo nešto poduzeti kako bi pomogli – izjavio je Marko Domazet, predsjednik Udruge navijača Dinama.

Pixsell-.--.-BBB-i smišljaju kako pomoći voljenom klubuSlično razmišlja i Tomo Glušić, čelni čovjek druge udruge koja okuplja pristalice ‘plavih’. Iako se članovi dvaju udruga nerijetko razilaze u stavovima, oko utakmice s Timisoarom su jedinstveni. Dinamu treba pomoći!

– Mi smo apsolutno za to da se nekako pomogne. I mi smo imali raznih zamisli, a budite sigurni da ćemo do 17. prosinca i  utakmice znati što i kako napraviti. Uglavnom, u toj namjeri se svi moramo mobilizirati – izjavio je predsjednik Kluba navijača BBB.

Od svih spomenutih kombinacija, nekako najbolje zvuči ona o videozidu u blizini stadiona. Izravni prijenos utakmice sigurno bi pogledalo nekoliko tisuća navijača čije bi se gromoglasno navijanje i te kako čulo na praznom Maksimiru.

No, Zoran Cvrk, HNS-ov povjerenik za sigurnost mišljenja je da bi takva ‘akcija stadion’ naljutila ‘gospodu’ iz Nyona.

– Gledanje utakmice u neposrednoj blizini, odnosno u krugu stadiona direktno je kršenje Uefinih odredaba. Mislim da Uefa ne bi nimalo dobrohotno reagirala – rekao je Cvrk.

Mi smo pak sigurni da se nešto može napraviti. U Uefinim papirima sigurno točno piše što je to ‘neposredna blizina’ i ‘krug stadiona’, te na kojoj udaljenosti navijači (ne)smiju biti. Ako je to recimo 100 ili 200 metara, onda to treba izmjeriti, kredom povući crtu, a iza crte organizirati gledanje utakmice. S navijanjem.