Dijelili šest, a samo troje dobili stipendiju

Tomislav Saucha iz SDP-a

Autor:: Ana Zorić 4/19/2011 12:33

Tomislav Saucha (SDP) na Odboru za obrazovanje i šport ukazao je na činjenicu da Povjerenstvo nije uspjelo podijeliti sve stipendije koje su bile predviđene za doktorande. Na Natječaju za dodjelu stipendija Grada Zagreba doktorandima za akademsku godinu 2010./2011. navedeno je da će se dodijeliti šest, međutim, samo tri doktoranda dobili su stipendije. 

– I meni je to jako čudno, sa srednjoškolcima i studentima nismo imali problema, vjerojatno su bolje informirani – komentirao je Saucha koji je rekao da su kriteriji za doktorande prilično strogi.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Tomislav Saucha iz SDP-aSaucha je istaknuo da presudnu ulogu pri odabiru kandidata imaju izvannastavne aktivnosti, te da su neki fakulteti ranije imali dekansku nagradu dok drugi nisu, a ta nagrada također donosi bodove potrebne za dobivanje stipendije.

Predsjednica odbora Danira Nakić-Bilić također se složila s konstatacijom da su učenici bolje informirani jer se vjerojatno roditelji brinu za to, te da nikoga neće vući za rukav.

Iznos Stipendije za doktorande utvrđen je u visini 60 posto prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje I.-VIII. mjesec godine u kojoj se natječaj raspisuje, što za ovu akademsku godinu iznosi 3.740,40 kuna mjesečno.