Cammeo Grupa podržava gašenje Uberove aplikacije

Razloge za prosvjed razumijemo, ali smo čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti, smatraju iz Cammeo Grupe

Foto: Ivan Novosel

Cammeo Grupa ne sudjeluje u prosvjedu, niti današnjem niti onom prošlog mjeseca u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, stoji u priopćenju koje su poslali medijima.

– Razloge za prosvjed razumijemo, ali smo čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti. Vjerujemo u institucije te pozdravljamo odluku Ministarstva prometa da od suda zatraži gašenje aplikacije koja omogućava nezakonito obavljanje taksi prijevoza, kao i sve druge inspekcijske aktivnosti protiv SVIH koji posluju van granica zakona – poručuju iz Cammeo Grupe.

– Iako se zalažemo za promjenu zakona, veći broj taksi dozvola i manja administrativna opterećenja, ne pristajemo na zamjenu teza da liberalizacija tržišta znači isto što i dopuštanje nekome da radi nezakonito. Država bi morala omogućiti ravnopravnu tržišnu utakmicu i jednake uvjete za sve – smatraju i dodaju kako očekuju od institucija da ih nakon dvije godine napokon zaštiti od ilegalnih taksi-prijevoznika.

– Za klijente se trebamo boriti kvalitetom usluge, a ne povlaštenim položajem pred zakonom – zaključuju iz Cammea.