Bugarska na cjedilu ostavila Interliber

INTERLIBER 2009 - međunarodni sajam knjiga i učila predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Autor: Maja Gujinović 11/11/2009 14:29

U 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma ove je srijede započeo “Interliber 2009”, međunarodni sajam knjiga i učila, a za razliku od prošlih, ove godine nema zemlje partnera.

Naime, Bugarska je zbog smjene vlasti morala otkazati svoj nastup. Kako je objasnio voditelj Interlibera Jakša Depolo, bugarska vlada je uskratila potpotu nakladnicima. Voditelj ‘Interlibera’ Jakša Depolo izjavio je kako će na sajmu nastupiti 230 izlagača iz 10 zemalja, a svoje će knjige izložiti na 13600 četvornih metara.

U pet dana trajanja ovog najvećeg sajma knjige u Hrvatskoj nastupit će preko 230 izlagača iz deset zemalja, na prostoru od 13 600 kvadratnih metara. Osim izlaganja i prodaje knjiga na ‘Interliberu’ će i ove godine biti priređena mnoga predstavljanja knjiga, nastupi pisaca i nakladnika te stručni skupovi.

Sajam je će biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 21 sat. Kao i prethodnih godina održat će se i Sajam glazbe i multimedije.