Božićna atmosfera širi se Ivanić Gradom

Autor:: Radojka Šporer/Obiteljski radio Ivanić 12/8/2009 16:09

Drugi tjedan programa «Božić  u Ivaniću» u ponedjeljak 7. prosinca poslijepodne je započeo zajedničkim kićenjem jelki ekološkim ukrasima na glavnom ivanićkom trgu. Kićenje su organizirali Vijeće mjesnog odbora Centar, dječji vrtić i osnovne škole, a obavila djeca. Pridružio im se i gradonačelnik Boris Kovačić, a ugođaj uljepšala dječja skupina Kulturno-umjetničkog društva Ivanić.  

Program se nastavlja već danas 8. prosinca koncertom pjevačke skupine Gradske udruge umirovljenika Ivanić-Grad «Ivančice». Održat će se u maloj dvorani Doma kulture danas od 16 sati. Ulaz je dobrovoljni prilog. 

Koncert mladih ivanićgradskih glazbenica Veronike Jarec na rogu i Natalije Jarec na saksofonu, uz pratnju Dine Katanić i Roberta Jakice na klaviru, održat će se sutra, u srijedu 9. prosinca u Maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu od 19 sati. 

Izložba slika triju likovnih umjetnica rođenih u Ivanić-Gradu: Zorice i Nikice Turkalj i Jasne Petrić  povodom 50. obljetnice rada Pučkog otvorenog učilišta bit će svečano otvorena u Domu kulture Ivanić-Grad u četvrtak 10. prosinca u 19 sati.  

Glazbeno-scenska priredba «Žerka Super-talent» održat će se u Velikoj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu u petak 11. prosinca od 19,30 sati. Riječ je o nastupu učitelja i učiteljica Osnovne škole Stjepan Basariček Ivanić-Grad, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe. 

Prvo izdanje Božićnog sajma u Moslavačkoj ulici u Ivanić-Gradu održat će se u subotu 12. prosinca od 10 do 13 sati. Izlagat će i svoje proizvode prodavati polaznici dječjih vrtića, osnovnih i srednje škole, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. Bit će i štandova s osvježenjem, glazbe i drugih zanimljivosti. Odgojiteljice Dječjeg vrtića Ivanić-Grad pripremaju i predstavu za djecu «Božićna igra», koju će odigrati u Velikoj dvorani Doma kulture u subotu u 10,30 sati.