VELIK ODAZIV GRAĐANA NA BESPLATNE PREGLEDE: Prevencija je najbolji lijek!

Povodom Svjetskog dana zdravlja Zagrepčani su na Cvjetnom trgu besplatno mogli napraviti brojne preglede

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja 2018., u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, strukovnim razredom za medicinsko-laboratorijsku djelatnost, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, proteklo je uz besplatne preglede za građane.

Zagrepčani su na Cvjetnom trgu mogli besplatno izmjeriti razinu glukoze u krvi, napraviti cjelovitu krvnu sliku, izmjeriti hormon TSH, ali i tumorski marker za prostatu. Gužva i dugi redovi za preventivne preglede pokazatelj su da građani žele brinuti o svom zdravlju.

– Nas pacijenti ne vide jer smo mi uglavnom u laboratorijima. Zato smo danas napravili ovu akciju jer ćemo pregledati građane, ali i iskoristiti priliku za druženje. Svi oni kojima su rezultati nalaza pozitivni, trebali bi se obratiti svojim liječnicima – istaknula je voditeljica strukovnog razreda za medicinsko-laboratorijsku djelatnost HKZR-a Jasna Matić.

Osim liječnika, savjete za dobro zdravlje i dug život podijelio je i zagrebački gradonačelnik.

– Kad jedete najbolju klopu, trebalo bi stati na dvije trećine, kad pijete treba stati na pola, jedino kad ljubite onda možete ići do kraja. Ako tako živite bit ćete puno zdraviji. Moram vam reći da sam ja došao pameti prije pet godina, prije toga sam mislio da sve mogu do kraja. Otkad razmišljam da stanem na vrijeme, a to je najteže, onda mi je bolje. Fizička aktivnost svaki dan je jednako važna – zaključio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.