Otvoren 12. Festival tolerancije u Zagrebu

Mjesto je gdje se potiče razmišljanje o drugačijim stajalištima, gdje se spajaju i prihvaćaju razlike, gdje se upozorava na probleme rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije, antisemitizma, govora mržnje, migranata i njihove asimilacije

Službeno je otvoren 12. Festival tolerancije, 8.travnja, prikazivanjem filma Iznimka u zagrebačkom Kinu Europa. Tijekom festivala prikazivati će se 65 filmova, Edukacijska jutra, 2 izložbe, diskusije, okrugli stolovi, Festivalski market s 4 gostujuća filmska festivala, 2 koncerta te na kraju će se organizirati jedan tulum.

– Pokazuje ono što gradonačelnik Grada Zagreba uvijek ističe da je Zagreb otvoreni grad, grad otvorenih ljudi, tolerantan, human, da se različitost uvijek rješava u kvalitetnom dijalogu. To zagrepčanke i zagrepčani uvijek potvrđuju – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić

Festival je mjesto gdje se potiče razmišljanje o drugačijim stajalištima, gdje se spajaju i prihvaćaju razlike i upozorava na probleme rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije, antisemitizma, govora mržnje, migranata i njihove asimilacije.

– Iznimno mi je drago da je ovdje na Festivalu tolerancije obrađivana ta jedna tematika koja ima za cilj upravo nas potaknuti da budemo još tolerantniji i da budemo još slobodniji u našem društvu – poručio je predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

Projekciju filma nisu propustila i mnogobrojna poznata lica, a glumac Enis Bešlagić zaključio je kako će uvijek biti potrebe za još više tolerancije i da je najbitnije da znamo kako mi sebe upotrebljavamo, da li za promicanje dobrog ili lošeg.

Ulaz je besplatan za sve programe, a filmovi će se moći gledati u kinima Europa i Tuškanac te od ove godine i u Kinoteci.