Bandićeva nepopularnost u Zagrebu širi se webom

Autor: M. M. 11/20/2009 8:59

Jedno od najšaljivijih i najilustrativnijih štiva u pogledu naobrazbe i informiranja o predsjedničkim kandidatima zasigurno je internetska stranica zvučnog i nimalo laskajućeg imena stopbandic.com.

S obzirom na trud kojim su najrazličitiji gafovi, izjave te afere zagrebačkog gradonačelnika minuciozno sastavljene te općedopadljivom vizualnom dojmu same stranice, moglo bi se pretpostaviti da je barem nekome prilično stalo da Bandić predsjednikom ne postane.

– Ove su stranice nastale kao odgovor na kandidaturu Milana Bandića za predsjednika RH. Sramotno je da nakon toliko afera, od kojih gotovo nijednu nije ni pokušao demantirati, taj čovjek misli da baš on zaslužuje biti novi hrvatski predsjednik – stoji u proglasu stranice. Nadalje, najavljena su gotovo dva predizborna mjeseca postova o Bandićevim aferama, uz opasku da je ‘nevjerojatno koliko materijala ima za ove stranice, a vjerojatno će ga biti još više u sljedećim danima’.

Bez obzira na to obećanje, zainteresirani se čitatelj već sada može prisjetiti ‘najblistavijih’ trenutaka Bandićevog javnog djelovanja. Optužbe za vulgarno psovanje, razvod od supruge na tjedan dana kako bi kupili stan u centru Zagreba za ništavnih 35 000 kuna, toalet u Dubravi za tričavih 1, 5 milijuna kuna i kršenje izbornih pravila samo su neke od afera kojih se stopbandic.com dotiče.

Tu je doduše i niska Bandićevih bisera i to o tome kako se ‘naduo kao žabac’, kako ‘žene ne vole šonje’ i kako ‘nigdje na svijetu nema toga da se na WC-u napravi kriminal’. No, rečenica ‘Za mene su sve afere kao ubodi komarca’ našla čak na zaglavlju stranice, poput neke vrste slogana.

Iako će svakome tko stranicu posjeti, bio Bandićev simpatizer ili ne, kroz um proletjeti nije li možda sve to maslo nekog njegovog protukandidata, na samoj se stranici takve opcije kategorički odriču.

– Ovaj site nema nikakve veze ni sa jednom političkom strankom, kao ni sa bilo kakvom organizacijom. Mi smo obični ljudi. Zato nam je potrebna vaša podrška, a to možete ostvariti reklamiranjem na našim stranicama – glasi poziv zainteresiranima da ulože sredstva za daljnju borbu protiv potencijalnog predsjednika države.