Bandić komentirao slučaj obitelji Maršanić i njihovog zemljišta u Prečkom

Maršanići u ponedjeljak s Gradom imaju novi sastanak na kojem će pokušati dogovoriti iznos najma za zemljište koji bi im trebao plaćati Zagreb, a najavljuju i da će ponovno ući u svoj posjed.

Foto: Jabuka TV

Nakon što su jutros odbili ponudu Grada Zagreba, članovi obitelji Maršanić čekaju novu. Naime, Žarko Željko, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina, procijenio je da je vrijednost 1425 četvornih metara privatnog zemljišta u vlasništvu obitelji Maršanić, a na kojoj se nalazi okretište tramvaja u Prečkom, 112.575 eura, odnosno 833.055 kuna. Zaokruženo, to je 830 tisuća kuna što znači da bi za kvadrat svog zemljišta dobili 79 eura.

“Ja nisam bio jutros na sastanku nego jučer. Čovjek će dobiti sve na što zakonski ima pravo, proceduru i zakon treba poštivati. Nitko neće ucjenjivati Grad, a čovjeku nitko neće uzeti njegovu nekretninu koja mu je vraćena. Procjena je napravljena, teče proces usuglašavanja i čovjek će dobiti svoje novce”, komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Maršanići u ponedjeljak s Gradom imaju novi sastanak na kojem će pokušati dogovoriti iznos najma za zemljište koji bi im trebao plaćati Zagreb, a najavljuju i da će ponovno ući u svoj posjed.

Foto: Stjepan Vaniček

Podsjetimo, obitelj Maršanić u utorak u poslijepodnevnim satima počela je betonirati zemljište na okretištu tramvaja u Prečkom i podizati ogradu. Jugoslavija im je uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije napravljena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag. No Grad Zagreb je, unatoč njihovu pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja. Tvrde da ih Grad zavlači godinama pa su se sada odlučili za ovaj potez o kojem bruji cijeli grad.

Na teren je poslana interventna policija, a komunalni redari maknuli su ogradu. Prema saznanjima Gorana Husića, zakonskog opunomoćenika obitelji, to su mogli učiniti samo djelatnici ZET-a.