Arena Zagreb postaje domaćin EP u malom nogometu?

hrvatska malonogometna reprezentacija

Autor: Boris Matijašević 11/15/2009 21:16

Najbolji europski malonogometaši mogli bi 2012. godine nastupiti na EP u malom nogometu u Areni Zagreb. Potvrdio nam je to i Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a.

On je proteklih dana bio glavni domaćin komisiji UEFA-e, Michaelu Salzeru, šef Uefinog ureda za nacionalna natjecanja te Laurent Morelu zaduženom za futsal.

– Inspekcija je u Hrvatskoj boravila od 11. do 13. studenog. U Kući hrvatskog nogometa dočekali su ih predsjednik saveza Marković i tajnik Srebrić, te Boris Durlen i Denis Kosor, koji su od HNS-a zaduženi za futsal. Pokazali smo im dvorane u kojima bi se prvenstvo trebalo igrati – zagrebačku Arenu te Spaladium Arenu u Splitu – rekao je Cvrk.

Iako nije dao nikakvu službenu ocjenu, Uefin dvojac bio je impresioniran viđenim, tvrdi Cvrk.

Mario Ćužić-.--.-– Nisu imali ni jednu jedinu zamjerku. Svidjele su im se i dvorane i hoteli. No, riječ je o tehnokratima koji će viđeno prenijeti svojim nadređnima. Iskreno vjerujem da će njihova ocjena biti dobra te da ćemo u zagrebu i Splitu gledati vrhunski mali nogomet.

Na Europskom prvenstvu sudjeluje 12 momčadi, podijeljenih u dvije skupine, svaka u jednom gradu. U skupini igra svak sa svakim, a nakon toga slijede natjecanja od osmine finala pa nadalje. Sve završava utakmicom za treće mjesto, i naravno, finalnim ogledom. Cijelo natjecanje trajalo bi 14 turnirskih dana, a troškovi bi bili ravnomjerno podijeljeni.

– Troškove ravnomjerno dijele Uefa i nogometni savez zemlje domaćina, a dvorane bi bile iznajmljene po komercijalnoj cijeni. Mi smo svjesni naših kvaliteta i znamo da prvenstvo možemo organizirati na najvišoj razini – tvrdi Cvrk, te nabraja protukandidate.

– U početku su kandidature istaknule Slovenija, Belgija i Makedonija, no slovenci su odustali jer su zaključili da im glavna dvorana neće biti gotova na vrijeme. Ostali su dakle belgijci i makedonci. Iskreno vjerujem da imamo jače adute od njih.

Sada je sve u rukama dvojca Salzer – Morel koji će viđeno prenijeti svojim šefovima. Kad oni to naprave slijedi posljednja faza, a konačna odluka bit će donešena u ožujku slijedeće godine. Dobivanje domaćinstva bila bi velika stvar za daljnji razvoj malog nogometa u Hrvatskoj.