Andrija Mikulić postaje glavni državni inspektor?

Imenovanje još uvijek nije službeno potvrđeno

Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine

Idućeg bi tjedna Vlada Republike Hrvatske, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, dr. Andriju Mikulića, mogla imenovati glavnim državnim inspektorom, što bi značilo da je čelnik zagrebačkog HDZ-a jučer posljednji put predsjedao sjednicom zagrebačke Skupštine.

Ipak, cijela priča oko imenovanja još uvijek nije potvrđena, jer kako doznajemo, Mikulić je i sam svjestan da mnogo toga unutar novooformljenog inspektorata nije uređeno.

Djelokrug rada objedinit će tako trenutnih 17 inspekcija iz područja trgovine, usluga, zaštite potrošača i sigurnosti neprehrambenih proizvoda. Aktualnih 1.450 inspektora koji sada rade u ministarstvima i drugim institucijama nastavit će rad u Državnom inspektoratu.

U sastav inspektorata ulazi, primjerice, sanitarna inspekcija, ugostiteljska djelatnost, pružanje usluga u turizmu, rudarstvo, tehničke inspekcije oprema pod tlakom, energetika, rad , zaštita na radu, graditeljstvo i set inspekcija iz područja Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Andrija Mikulić nedavno je doktorirao na Rudarsko-naftno-geološkom fakultetu, prije tri je godine postao predsjednik zagrebačke Skupštine, a ima i osam godina iskustva kao pomoćnik državnog inspektora, između 2004. i 2012. godine.