Doživite blagdanski Samobor

Uz blagdanski okićen grad, Samoborce i njihove goste najviše će privući koncerti kojima se zaokružuje godina

Foto: Ilustracija

Iz godine u godinu sve više posjetitelja okuplja božićni humanitarni koncert koji se ove godine održava u četvrtak, 7. prosinca u Sportskoj dvorani Samobor, s početkom u 19.30 sati, a sredstva se prikupljaju za djecu udruga Nova budućnost, Idem i Sigurnu kuću CZN.

Pod dirigentskom palicom maestra i organizatora Natka Gaberca te uz Tamburaško društvo Ferdo Livadić nastupit će Indira, Mia Dimšić, Drago Diklić, Đani Stipaničev, Četiri tenora, Groovy acappella, Kristina Koščević, Lea Bićanić i Roko Vušković.

Osim velikog humanitarnog koncerta, brojni ljubitelji dobre glazbe uživat će u koncertima FA ‘Mladost’ Samobor, Croatia, Gradska glazba Samobor, KUD-ova Licitar i Oštrc, Tamburaškog društva Ferdo Livadić, pjevačkog društva Jeka te brojnim drugim zabavnim i sportskim programima.

Dječji sajam organizira Waldorfski vrtić Neven 10. prosinca, a ponudit će pregršt zanimljivih dječjih radova i prikazati neke zaboravljene blagdanske običaje.

Božićni sajam započinje 15. prosinca, a u danima vikenda posvećen je prvenstveno najmlađima koje će obradovati dolazak Djeda Božićnjaka i vilenjaka Zvončeka. Ove godine novost su i zanimljive božićne šetnje te sportski program za djecu.

Pregršt događanja nude i Gradska knjižnica Samobor, Samoborski muzej i Centar za mlade Bunker, a već tradicionalno župa svete Anastazije organizira žive božićne jaslice, glazbeno – scensko uprizorenje Isusova rođenja.

Advent tradicionalno završava 31. prosinca dočekom nove godine, a Samoborci to rade čak dva puta, u podne i u ponoć.