Povodom blagdana Sv. Nikole djeci podijeljeni prigodni pokloni

Grad Zagreb, i ove je godine, ususret blagdanu sv. Nikole, priredio prigodan program za djecu slabijeg imovinskog stanja. Program je pripremljen, u suradnji s Ustanovom Dobri dom, a tijekom priredbe podijeljeni su i poklon paketi

Već 16. godinu zaredom, u blagdansko vrijeme, za djecu slabijeg socio-ekonomskog statusa, Grad Zagreb organizira zabavan program s podjelom poklona.

– Uključena su djeca koja su, inače, na različitim pomoćima Grada Zagreba. Za ovu manifestaciju odlučili smo pokloniti preko 3.000 paketa. Ono što ostane obično podijelimo bolnicama, domovima za nezbrinutu djecu i ostalim ustanovama socijalne skrbi kojima je to potrebno. Osim prigodnih paketa, svake godine, upriličimo im i zabavni program kako bi djeca doživjela blagdanski osjećaj – izjavila je Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Poklon paketi prilagođeni su djeci ovisno o tome radi li se o dječacima ili djevojčicama. Namijenjeni su djeci, u dobi do 12 godina, a dijele se u tri skupine.

– Prvu skupinu čine djeca do treće godine, zatim djeca od četvrte do osme godine života, a u treću skupinu spadaju oni do 12. godine. Poklone im nastojimo prilagoditi, s obzirom na uzrast, tako da tu ima igračaka, školskog pribora i slično. To su sitnice koje djecu jako razvesele, a roditeljima, u ovim teškim vremenima, pokušavamo olakšati – dodala je Galić.

Djecu je došao pozdraviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i sam podijelio nekoliko poklona.

– Tu tradiciju darivanja djece nećemo prekinuti nikada. Jedino ako bi klinci budu zločesti, a budući da nisu onda ne smijemo to napraviti. Sva zagrebačka djeca su dobra, kao i ja, pa će svi dobiti poklone. Možda i ja dobijem koji, ako ostane nešto na kraju – našalio se Bandić.