Dragan Vučić iz SDP-a pretrčao u stranku Milana Bandića

Riječ o dugogodišnjem članu SDP-​a koji je još 2009. godine govorio kako se Milana Bandića mora izbaciti iz stranke zbog kandidature za predsjednika države koj​a nije amenovana na Iblerovom trgu

Dragan Vučić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, izabran je za predsjednika mjesne organizacije Stranke rada i solidarnosti Peščenica. To možda i ne bi čudilo da nije riječ o dugogodišnjem članu SDP-​a.​ On je još 2009. godine govorio kako se Milana Bandića mora izbaciti iz stranke zbog kandidature za predsjednika države koj​a nije amenovana na Iblerovom trgu.

“Ne možemo drugačije nego po Statutu. A Statut je jasan: ako se član kandidira bez odobrenja stranke, slijedi brisanje iz članstva”, kazao je ​tada Vučić.

​Sada, osam godina kasnije, Vučić se ponovno okrenuo Milanu Bandiću kojem će pokušati osigurati pobjedu na izborima u svibnju u kvartu u koji spadaju obojica.

“Puno smo napravili na Peščenici. Tamo gdje je Bandić gacao po blatu iz legendarne fotografije s početka njegova mandata zagrebačkog gradonačelnika, sada su lijepe asfaltirane ulice i dobar život stanovnika. To je putokaz kako na Peščenici moramo i dalje raditi”, rekao je Dragan Vučić nakon održane skupštine peščenićke organizacije.

Istovremeno, na stranicama Grada Zagreba još uvijek stoji kako je Dragan Vučić predsjednik Vijeća Gradske četvrti iz redova​ ​koalicije​ ​SDP-a, HSU-a i ZS, pa je sigurno riječ o predizbornom pretrčavanju.

Na lokalnim izborima 2013. godine Vučić je bio nositelj liste za Vijeće Gradske četvrti​ spomenute koalicije​, istu je dužnost obnašao i u proteklom mandatu, a bio je i SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, te predsjednik Mjesne organizacije SDP-a Pešćenica – Žitnjak.